Öğretim Amaçları

  1. Turizm ve otel işletmeciliği alanında temel kavramları ve ilgili teorik bilgileri kullanabilme becerisine sahip,
  2. Turizm işletmeciliği alanında mesleki etik bilincine sahip,  alanındaki işleri yasalar ve meslek standartları çerçevesinde yerine getiren,
  3. Turizm işletmeciliği ile ilgili bilgi, beceri ve yetkinlikleri yaşam boyu öğrenme bilinciyle kendini sürekli geliştiren,
  4. Ulusal ve uluslararası turizm alanında güncel bilgileri takip edip çevresel süreçlerde duyarlılık ve farkındalık bilinci kazanmış,
  5. Seyehat acentaları ve tur operatörleri, otel, yiyecek-içecek ve diğer turizm işletmelerinde istihdam edilmek üzere yabancı dil bilgisine sahip, etik değerlere bağlı ara kademe yönetici bireyler yetiştirmektir.

Program çıktıları

  1. Turizm alanındaki başlıca kuramlar, olgular, kavramlar ve ilkeler hakkında temel düzeyde bilgi sahibidir.
  2. Alanıyla ilgili edindiği mesleki bilgiyi diğer disiplinler ile ilişkilendirir ve uygulama alanında kullanır.
  3. Turizm hizmetlerini yerine getirebilmek için gerekli güncel teknik, araç gereçleri kullanır.
  4. Turizm ve otel işletmeciliği alanının gerektirdiği düzeyde bilgisayar yazılımlarını, otomasyon sistemlerini ve bilişim teknolojilerini kullanır.
  5. Yaşam boyu öğrenme bilinciyle alanı ile ilgili gelişmeleri takip ederek, kendini geliştirir.
  6. Alanı ile ilgili hukuki düzenlemeler, mesleki standartlar, etik ilkeler ve mesleki bilinci hakkında temel düzeyde bilgi sahibidir.
  7. Misafirler ve iş birliği yaptığı kişilerle yazılı ve sözlü anlatım ile etkili iletişim kurar.
  8. Turizm hizmetlerinde karşılaşılabilecek olası sorunlara bireysel veya ekip olarak yaratıcı ve yenilikçi çözüm önerileri geliştirir.
  9. İş güvenliği, işçi sağlığı, çevre koruma bilgisi ve kalite bilincine sahiptir.
  10. İngilizce dilinde en az Avrupa Dil Portföyü A2 genel düzeyinde okuma, anlama, konuşma ve yazma becerileri gösterir.